NADALJEVANJE PROGRAMA ZA MLADE PODJETNIKE NA ZAHODNEM BALKANU

Prihodnji teden se bo v Nikšiću, Črna gora, nadaljeval program delavnic za mlade podjetnike in startupe na Zahodnem Balkanu, ki ga letos Center za evropsko prihodnost izvaja z nemško razvojno agencijo GIZ.

Prva delavnica je potekala pred dvema tednoma in je bila namenjena akterjem podjetniškega in startup okolja, tokrat se pa nam bodo prvič pridružili mladi podjetniki in startupi. Sodelovalo bo 18 mladih predstavnikov iz vseh šestih držav Zahodnega Balkana z dobrimi poslovnimi idejami. Delavnica se bo osredotočila na različne možnosti vira financiranj, saj vsak od njih zahteva drugačno pripravo in pristop. Tako bodo udeleženci spoznali predvsem možnosti financiranja preko različnih fondov začetnega kapitala in se pogovorili o prednostih in slabostih, korakih ter časovnicah investicij poslovnih angelov.

Aktivnosti delavnice so zasnovane interaktivno in so namenjene kar najboljši pripravi mladih podjetnikov na sodelovanje na mednarodni konferenci Podim, ki tradicionalno poteka maja v Mariboru. Do takrat se bodo vsi mladi skupaj srečali še vsaj enkrat na delavnici v Prištini, nato pa bo potekalo intenzivno mentorstvo 1:1, katerega glavni namen je, da znajo mladi svojo poslovno idejo čim bolje predstaviti in na konferenci najdejo potencialne investitorje, partnerje in podpornike.

Projekt je del aktivnosti, ki jih preko Mednarodnega razvojnega sodelovanja Slovenije financira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.

 

 

 

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube