Odprtje prijav za letošnje Usposabljanje za napotitev v nevarna okolja (Hostile Environment Awareness Training – HEAT) – 2.-7. junij, 2024

Center za izobraževanje in usposabljanje za napotitev v mirovne operacije in misije (POTC) tudi letos organizira Usposabljanje za napotitev v nevarna okolja (Hostile Environment Awareness Training – HEAT). Tečaj bo potekal v policijskem izobraževalnem centru Gotenica v Sloveniji od 2. do 7. junija 2024 (od nedelje do petka).

Namen HEAT usposabljanja je usposobiti strokovnjake za učinkovito ravnanje v tveganih in izrednih/kritičnih razmerah med napotitvijo v sovražna okolja v tujini.

Za sodelovanje na usposabljanju se lahko prijavi do 25 strokovnjakov z različnimi izkušnjami, ki delajo ali nameravajo delati v nacionalnih ali mednarodnih (ne)vladnih organizacijah, akademskem ali zasebnem sektorju.

Udeleženci se bodo pridružili izkušeni skupini slovenskih in tujih trenerjev na petdnevnem intenzivnem tečaju v jugozahodnem delu Slovenije. Udeleženci usposabljanja bodo:

  • izboljšali svoje znanje o številnih grožnjah, ki so prisotne v sovražnih okoljih, in se naučili, kako se z njimi učinkovito spopasti;
  • obnovili in vadili varnostne in varovalne postopke v skladu s specifičnimi grožnjami;
  • razvili spretnosti in vedenja za obvladovanje različnih stresnih situacij.

Dejavnosti usposabljanja vključujejo predavanja, vodene razprave, igranje vlog, simulacije in kompleksno terensko vajo. Udeleženci usposabljanja bodo med drugim obravnavali teme kot so napotitev v sovražna okolja (zavedanje o grožnjah, obvladovanje različnih groženj, itd.), zdravstvena pomoč, orientacija, komunikacija, mobilnost, itd.

Vse informacije o postopku prijave in izvedbi usposabljanja so na voljo tukaj.

Prijava na HEAT usposabljanje: prijavni obrazec (odprto do 5. maja)

Za več informacij o usposabljanju in še več nas lahko spremljate na družbenih omrežjih:

LinkedIn •  X/Twitter  Facebook

potc