Severna Makedonija krepi zmogljivosti za finančne preiskave

Slovenska razvojna pomoč Republiki Severni Makedoniji se, ob prilagoditvah oziroma upoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja COVID-19, uspešno  nadaljuje. V času od 23. do 27.11.2020 je v Severni Makedoniji potekala delavnica za organe preiskovanja in pregona na področju finančnih preiskav. Nekaj slovenskih in makedonskih predstavnikov je sodelovalo tudi na daljavo.

Na delavnici so se udeleženci skozi obravnavo praktičnih primerov osredotočali na področje podatkov, potrebnih za izvajanje finančnih preiskav. Delavnica se je  zaključila 28.11.2020, s sestankom predstojnikov organov, ki so pristojni za finančne preiskave. V izdelavi je tudi študija izvedljivosti izboljšav na področju podatkov za finančne preiskave v Severni Makedoniji.

 

Projekt je del programskih aktivnosti mednarodnega razvojnega sodelovanja, ki ga financira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije in ga izvajamo v sodelovanju z državnim tožilstvom, Finančno upravo, Ministrstvom za notranje zadeve in Policijo Republike Slovenije.

 

Več informacij:

Andreja Dolničar Jeraj

Programska direktorica

CEP