NAPOVED: Usposabljanje projekta Evropske izmenjave digitalne diplomacije je tik pred vrati

Center za evropsko prihodnost (CEP) v sodelovanju z Ameriškim zunanjim ministrstvom in Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije organizira tri dnevno usposabljanje, ki je namenjeno spodbujanju zmogljivosti vladnih komunikatorjev na področju digitalne diplomacije.

Hiter razvoj komunikacijskih platform predstavlja svojevrsten izziv za državne institucije povsod po svetu. Po eni strani slednja še nikoli niso imela tolikšnega dostopa do domačih in tujih publik, ki ga lahko uporabijo za boljše razumevanje in informiranje svojih publik. Po drugi strani pa sta razvoj in demokratizacija digitalnih medijev povzročila tekmovalnost na tem področju in tako omenjene institucije posledično izpostavila vrsti izzivov, med drugim tudi proaktivno destruktivnim kritikam in dezinformacijam. Državne institucije, ki so aktivne na družbenih omrežjih posledično potrebujejo znanje, izkušnje ter raznolike sposobnosti, ki so nujno potrebne za učinkovito delovanje znotraj informacijskega prostora.

V ta namen med 19. in 21. junijem v Bohinju organiziramo četrto edicijo usposabljanja, ki bo na enem mestu zbral vladne komunikatorje iz Albanije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Češke, Črne gore, Estonije, Gruzije, Kosova, Latvije, Litve, Moldavije, Romunije, Srbije, Severne Makedonije, Slovaške, Slovenije in Ukrajine. Nabor tematik bo obsegal tako teorijo odnosov z javnostmi in javne diplomacije kot tudi specializirana področja praktične uporabe digitalnih orodij.

Projekt je nastal v sodelovanju med Ameriškim zunanjim ministrstvom (U.S. Department of State), Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji, Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije v okviru sredstev programa mednarodnega razvojnega sodelovanja in Centra za evropsko prihodnost.