NAJAVA: Usmerjevalni odbor projekta Evropska izmenjava digitalne diplomacije ter simpozij na temo vladnega komuniciranja v času pandemije COVID-19

Center za evropsko prihodnost (CEP) v sodelovanju z Ameriškim zunanjim ministrstvom in Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije organizira simpozij o vladnem komuniciranju v času pandemije COVID-19 ter sestanek usmerjevalnega odbora projekta. Dogodki se bodo v celoti odvili preko spletne platforme Zoom in sicer med 28. septembrom in 2. oktobrom 2020.

Pandemija COVID-19 je svet pahnila v objem krize brez primere. Vlade in druge institucije so se, zaradi negotovosti razvoja dogodkov ter vpliva virusa na družbo, znašle pod velikim pritiskom kako komunicirati in javnosti predstaviti ukrepe za zajezitev širjenja virusa upoštevajoč izredne okoliščine s poudarkom na širjenju dezinformacij.

Namen simpozija je predstaviti odzive vlad na pandemijo in osvetliti temno stran digitalnega vidika le te. Simpozij sestoji iz predavanj predstavnikov vlad, nevladnih organizacij, think thank-ov, tehnoloških podjetij ter akademikov.

Projekt je nastal v sodelovanju med Ameriškim zunanjim ministrstvom (U.S. Department of State), Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji, Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije v okviru sredstev programa mednarodnega razvojnega sodelovanja in Centra za evropsko prihodnost.