Napovednik: Komunikacijska akademija Modul III

Komunikacija je bistvenega pomena za dobrobit vseh. Odlična komunikacija je ključ do dobrega sodelovanja, ki je privedlo do nastanka EUSAIR komunikacijske akademije leta 2022. Sodelovanje med EUSAIR Facility Point Lead Partner in Centrom za evropsko prihodnost je pripeljalo do tega novega projekta.

Cilj EUSAIR komunikacijske akademije je deležnike opremiti z znanjem in veščinami komuniciranja ter poznavanjem komunikacijskih orodji. Vse to, da bodo lahko vse tri skupine skupaj izpolnjevale poslanstvo EUSAIR projekta. To je spodbuditev gospodarske in družbene blaginje in rast jadransko-jonske regije s poudarkom na trajnostnem turizmu, kakovosti okolja, povezovanju regije in modri rasti. Vse zainteresirane strani (od vladnih komunikatorjev in ključnih izvajalcev do mladih udeležencev) morajo imeti odlično teoretično in praktično znanje o internem in eksternem komuniciranju, če želijo med seboj dobro sodelovati in celostno nasloviti skupne izzive.

Zadnji modul, Modul III EUSAIR komunikacijske akademije bo potekal od 24. do 28. oktobra na Bledu. Prve tri dni se nam bo pridružilo 40 mladih udeležencev, zadnje tri dni pa 30 vladnih komunikatorjev in ključnih izvajalcev. Vsi prisotni bodo v tem tednu preko praktičnih primerov osvežili znanje pridobljeno na prejšnjih dveh modulih, spoznali odlične strokovnjake in razširili svojo mrežo poznanstev. Udeležili se bodo različnih delavnic in treningov ter pridobili znanje o pomenu doslednega sporočanja, o retoričnih veščinah in odkrili različna orodja in kanale (digitalnega) komuniciranja. Osvojili bodo tudi znanje o pripravi digitalne kampanje in trendih na tem področju.

EUSAIR (Strategija EU za jadransko-jonsko regijo) je makro-regionalna strategija, ki združuje 10 držav (Albanijo, Bosno in Hercegovino, Črno goro, Grčijo, Hrvaško, Italijo, Severno Makedonijo, San Marino, Srbijo in Slovenijo) ter si prizadeva najti rešitve za skupne izzive.