NAJAVA delovnega obiska visoke delegacije Republike Severne Makedonije v Sloveniji v okviru izvedbe Programa mednarodnega razvojnega sodelovanja Slovenije

V Sloveniji se bo od 4. do 7. Junija 2019 na delovnem obisku mudila delegacija Republike Severne Makedonije, ki jo bo vodil generalni državni tožilec Republike Severne Makedonije Ljubomir Joveski. V delegaciji bodo tudi predstojniki Carinske uprave, Davčne uprave, Finančne policije in Finančnega preiskovalnega urada Republike Severne Makedonije, vključeno pa je tudi Ministrstvo za notranje zadeve in Centralni register. Namen delovnega obiska je demonstrirati delovanje slovenskega sistema finančnega in integriranega preiskovanja, predvsem z vidika uspešnega odvzema premoženja nezakonitega izvora, izmenjave izkušenj in okrepitve delovanja makedonskega sistema na tem področju.

Delovni obisk je del programskih aktivnosti mednarodnega razvojnega sodelovanja, ki ga financira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije in ga izvajamo v sodelovanju s Vrhovnim državnim tožilstvom, Specializiranim državnim tožilstvom, Finančno upravo, Ministrstvom za notranje zadeve in Policijo Republike Slovenije ter Uradom za preprečevanje pranja denarja in Agencijo Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve.

 

Več informacij:

Andreja Dolničar Jeraj

Programska direktorica

andreja.dolnicar-jeraj@cep.si

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube