NAPOVED: Mladi bodo razvijali globalno odgovorne podjetniške ideje

V okviru projekta ‘Globalna odgovornost za prihodnost’, v katerem sodeluje tudi Center za evropsko prihodnost, bo v maju potekal tematski podjetniški vikend za mlade. Pospeševalnik mladinskega podjetništva Ustvarjalnik, ki je partner na omenjenem projektu, bo vikend organiziral v obliki potovanja na vlaku, kjer bodo mladi med 8. in 12. majem 2019 na poti od Ljubljane do Sofije, razvijali svoje podjetniške ideje. Med njimi bodo tudi mladi udeleženci delavnic ‘Globalna odgovornost za prihodnost’, ki bodo v svoje podjetniške ideje skušali čimbolj vplesti dimenzije globalnega učenja in trajnostnega razvoja.

Udeleženci – teh bo skupaj več kot 50, bodo ob odhodu na Ljubljanski železniški postaji na javnem dogodku predstavili svoje podjetniške zamisli in oblikovali projektne ekipe. Vsaka ekipa bo imela nalogo, da v času potovanja vlaka razvije svojo zamisel in pripravi predstavitev za vlagatelje. Pri tem jim bodo na vlaku na voljo mentorji –  podjetniški strokovnjaki iz regije, med njimi tudi predstavnica nevladne organizacije s področja globalnega učenja, ki bodo ekipam pomagali pretvoriti zamisli v realnost. Dogodek se bo zaključil z javnimi predstavitvami podjetniških projektov (pitchi) na sedežu sklada LauncHub v Sofiji. Tamkajšnji vlagatelji lahko finančno podprejo najbolj perspektivne projekte.

CEP bo skupaj s partnerskimi nevladnimi organizacijami Forumom za enakopravni razvoj, platformo SLOGA in društvom HUMANITAS med idejami izbral globalno najbolj odgovorno podjetniško zamisel. Ekipa, ki bo idejo razvila, bo prejela vabilo za udeležbo na letošnjem Blejskem strateškem forumu za mlade, na slavnostnem zaključnem dogodku, ki ga bo v septembru gostil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, pa tudi posebno priznanje.

Projekt ‘Globalna odgovornost za prihodnost’ financira Evropska mreža za globalno učenje – GENE. Projekt je del programskih aktivnosti CEP, ki jih sofinancira Ministrstvo za zunanje zadeve iz sredstev za mednarodno razvojno sodelovanje.