Napoved zadnjih konzultacij in delavnic leta 2023 v Severni Makedoniji 

Boj proti organiziranemu kriminalu in korupciji sodi med strateške prednostne naloge Severne Makedonije, napredovanje na tem področju pa so pričakovanja, ki jih ima od države tudi EU. Za doseganje napredka v tej smeri si prizadevajo tudi makedonski organi preiskovanja in pregona, ki aktivno delujejo za izboljšanje svojih kompetenc in znanj na področju finančnih preiskav. Pri tem se med drugim naslanjajo na strokovno pomoč, ki jim jo zagotavlja Republika Slovenija preko programa mednarodnega razvojnega sodelovanja s projektom »Pomoč pri poglavju 24 – finančne preiskave«.

V okviru omenjenega projekta bodo v Severni Makedoniji med 18. in 21. decembrom 2023 potekale četrte letošnje konzultacije, obenem pa se bo odvijala še tretja delavnica za predstavnike makedonskih institucij, ki so pristojne za finančne preiskave.

Na preteklih konzultacijah in delavnicah so slovenski strokovnjaki prepoznali napredek v razvoju zmogljivosti makedonskih organov preiskovanja in pregona za izvajanje finančnih preiskav in jim sporočili, da lahko še naprej računajo na njihovo pomoč na tej poti.

Projekt je del programskih aktivnosti, ki ga financira Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve in Republika Slovenija skozi Program mednarodnega razvojnega sodelovanja in ga izvajamo v sodelovanju z Državnim tožilstvom, Ministrstvom za notranje zadeve in Policijo Republike Slovenije.

 

Več informacij:

Milanka Ilić

Projektna vodja

Center za evropsko prihodnost

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]