Konzultacije in delavnice za napredovanje pri izvajanju finančnih preiskav v Severni Makedoniji

V Severni Makedoniji se bodo od 27. do 29. novembra 2023 odvijale 3. konzultacije v okviru projekta Pomoč pri poglavju 24 – finančne preiskave, s podporo slovenske razvojne pomoči. Naši strokovnjaki bodo delili znanje o vrednotenju in izračunavanju premoženja nezakonitega izvora, kriminalističnem preiskovanju premoženjske koristi ter vodenju finančnih preiskav z vidika tožilstva.

V nadaljevanju bodo od 29. novembra do 1. decembra 2023 potekale delavnice, namenjene delitvi izkušenj in dobrih praks v zvezi s postopki finančnih preiskav, kakršni se izvajajo v državi članici EU. Poseben poudarek bo na približevanju makedonskih izvajalcev takšnim praksam, s ciljem povečanja njihovih zmogljivosti za učinkovitejše izvajanje finančnih preiskav.

 

 

 

 

Projekt je del programskih aktivnosti, ki ga financira Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve in Republika Slovenija skozi Program mednarodnega razvojnega sodelovanja in ga izvajamo v sodelovanju z Državnim tožilstvom, Ministrstvom za notranje zadeve, Policijo Republike Slovenije in Finančno Upravo Republike Slovenije.

 

Več informacij:

Milanka Ilić

Projektna vodja

Center za evropsko prihodnost

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]