Trening digitalne diplomacije bo združil predstavnike za odnose z javnostmi Zahodnega Balkana in Vzhodne Evrope

Prihodnost je digitalna in izjemnega pomena za javne institucije, vlade, ministrstva, veleposlaništva je, da izkoristijo priložnosti novih tehnologij. V nasprotju s tradicionalno diplomacijo digitalna diplomacija daje glas vsakemu, kjerkoli in kadarkoli. Posamezniki niso več pasivni sprejemniki informacij, nanje se lahko odzivajo, nanje vplivajo, jih prispevajo. Na ta način je mogoče javnost v najširšem pomenu vključevati v procese odločanja, hkrati pa jih angažirati v večkanalni tok komunikacije.

Z namenom izgradnje ter nadgradnje znanja na področju digitalne diplomacije na Zahodnem Balkanu in v Vzhodni Evropi Center za evropsko prihodnost združuje moči z Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije ter Ameriškim zunanjim ministrstvom. Novi razvojni projekt “Spodbujanje aktivnosti digitalne diplomacije v državah Zahodnega Balkana in Vzhodne Evrope” se začenja prihodnji teden in bo naslovil in združil predstavnike za odnose z javnostmi in digitalno komunikacijo javnih institucij.

Napredni trening odnosov z javnostmi, fokusiran na digitalno diplomacijo, bo potekal na Bledu med 28. in 30. novembrom 2017 in bo ponujal poglobljeno znanje o pomenu digitalne prisotnosti, evropski krajini digitalnih medijev, identifikaciji občinstev, pripovedovanju zgodb, izgradnji ekosistema in strategije, digitalnih kampanjah, vizualnih vsebinah ter digitalnih medijih (kot so Twitter, Facebook, YouTube).

Preko 70 udeležencev iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Gruzije, Kosova, Makedonije, Moldavije, Črne gore, Srbije, Ukrajine ter Slovenije bo imelo priložnost razvijati ideje s strokovnjaki s področja digitalnih vsebin z ameriškega ter slovenskega zunanjega ministrstva, akademskih institucij ter zasebnega sektorja. Program bo okrepil kapacitete javnih institucij za načrtovanje, koordinacijo in pripravo digitalnih kampanj preko različnih orodij digitalne komunikacije.

Projekt je del programskih aktivnosti CEP, ki jih financira Ministrstvo za zunanje zadeve iz sredstev za mednarodno razvojno sodelovanje, tokrat v sodelovanju z Ameriškim zunanjim ministrstvom.