Naslavljanje disrupcije: Usposabljanje o disruptivnih vojaških praksah in tehnologijah bo potekalo 30. novembra

Na gradu Jable bo 30. novembra potekalo prvo samostojno usposabljanje na temo disruptivnih vojaških tehnologij, ki se ga bo udeležila skupina udeležencev iz Slovenske vojske in Ministrstva za obrambo.

Cilj usposabljanja je nasloviti nove grožnje in priložnosti na področju varnosti in obrambe. Natančneje, se bo usposabljanje osredotočalo na naslednje teme:

  • Vesoljsko vreme: vpogled v vpliv vesoljskega vremena na kritično infrastrukturo
  • Vesoljske tehnologije in njihova uporaba: vpogled v najnovejši razvoj na področju vesoljskih tehnologij in njihova praktična uporaba v obrambnem sektorju;
  • Tehnološka suverenost EU: obravnava ključne teme ohranjanja tehnološke suverenosti Evropske unije;
  • Disruptivni potencial umetne inteligence na področju varnosti: razumevanje transformativne moči umetne inteligence in njenega vpliva na nacionalno in mednarodno varnost.

Udeleženci usposabljanja bodo imeli priložnost slišati in razpravljati o teh pomembnih temah z vodilnimi predavatelji, katerih izkušnje in vpogledi so neprecenljivi. Področje nastajajočih tehnologij in njihov vpliv na našo skupno varnost so teme, ki jih je treba obravnavati, zlasti zato, ker živimo v medsebojno povezanem svetu, v katerem se tehnologija eksponentno razvija, medtem ko se zdi, da naše človeško razumevanje te tehnologije zaostaja.

Prijave na usposabljanje so odprte do 24. novembra (podaljšan rok) na sledeči povezavi: PRIJAVA

Za več informacij o usposabljanju nam sledite na družbenih omrežjih:

LinkedIn  X/Twitter  Facebook