PONOVNO SPODBUJAMO MLADE PODJETNIKE, TOKRAT V  PRIŠTINI

Bili smo v Prištini, na tretjem srečanju mladih podjetnikov in zagonskih podjetij z Zahodnega Balkana v okviru projekta »WB6 Startup Academy« »Building WB6 Unicorn«.

Prvi dve delavnici sta bili marca v Tirani in Nikšiću, kjer so se mladi seznanili z osnovnimi načeli iskanja vlagateljev, pripravo poslovnih načrtov in skrbjo za finančni vidik poslovanja. Tretji dogodek je bil osredotočen na umetnost prodaje in iskanje najbolj primernih in učinkovitih marketinških orodij, ki se zelo hitro razvijajo in spreminjajo.

Skupino 15 mladih podjetnikov so podprli štirje izkušeni strokovnjaki – Grega Potokar, ABC Pospeševalnik, Slovenija; Selma Prodanović, Brainswork, Avstrija; Adrian Zettl-Singh, TheGrowthbase, Avstrija; in Nedim Tarakčija, Balkan Leadership Academy, BiH. Udeleženci izobraževanja so se skozi praktični modul seznanili  in se učili, kako vzpostaviti svoj prodajni proces in uporabiti različne tehnike hitre rasti (»growth hacking«) na podlagi določenih KPI. Udeleženci so pridobili nove poglede na rast, pomembnost zbiranja in analize prodajnih podatkov, marketing, zbiranje podatkov o trženju ter mnoge druge veščine.

Vsi udeleženci iz ZB6 se nam bodo maja pridružili v Sloveniji, za DEMO dan, organiziran v sodelovanju s Poslovnimi angeli Slovenije, nato pa še na konferenci PODIM 2019.

Iskreno se zahvaljujemo slovenskemu ministrstvu za zunanje zadeve in regionalni pisarni GIZ v Sarajevu za omogočanje tega projekta in podporo inovativnim mladim podjetnikom, da bodo lahko okrepili svoje znanje in dobili priložnosti za uresničevanje svojih poslovnih idej.

WB6 Startup Academy Building the WB6 Unicorn training in Pristina