Napoved: Usposabljanje za vladne komunikatorje na Kosovu v okviru projekta Evropska izmenjava digitalne diplomacije

Na Kosovu se bo v okviru projekta Evropska izmenjava digitalne diplomacije od 5. do 7. septembra odvilo uspodabljanje za vladne komunikatorje namen katerega je izboljšati njihovo teortetično kot tudi praktično znanje na tem hitro razvijujočem se področju.

Udeleženci bodo tako izpopolnjevali svoja teoretična znanja s področja digitalne medijske krajine, digitalne politike, digitalnih kampanij, analitike socialnih medijev, identifikacije disinformacij ter pripovedništva za podajanje digitalnih sporočil. Praktična znanja pa bodo utrjevali skozi delavnice na temo videografije, fotografije, infografike in retorike. Nenazadnje se bomo tudi posvetili orodjem za boj proti disinformacijami ter najboljšim primerom dobre prakse ko gre za uporabo socialnih medijev s strani vlad in drugih mednarodnih organizacij.

Projekt je rezultat sodelovanja med Ameriškim zunanjim ministrstvom (U.S. Department of State), veleposlaništvom ZDA v Sloveniji in Centra za evropsko prihodnost.

 

Projekt je del programskih aktivnosti mednarodnega razvojnega sodelovanja, ki ga financira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije