Napoved: Usposabljanje za vladne komunikatorje v Severni Makedoniji v okviru projekta Evropska izmenjava digitalne diplomacije

 

V Severni Makedoniji se bo v okviru projekta Evropska izmenjava digitalne diplomacije 28. in 29. novembra odvilo usposabljanje za vladne komunikatorje namen katerega je izboljšati njihovo teoretsko ter praktično znanje na tem hitro razvijajočem se področju.

Udeleženci bodo tako izpopolnjevali svoja teoretična znanja s področja digitalne prihodnosti, politike kot načina življenja, sodelovanja z vplivneži, digitalnih kampanj ter analitike socialnih medijev. Po vsaki temi oziroma teoretskem predavanju bodo izbrani vladni komunikatorji iz Severne Makedonije predstavili primere uporabe teorije v praksi. V praktičnem delu usposabljanja pa bomo utrjevali znanja skozi delavnice na temo videografije, fotografije ter infografike.

Projekt je rezultat sodelovanja med Ameriškim zunanjim ministrstvom (U.S. Department of State), veleposlaništvom ZDA v Sloveniji in Centra za evropsko prihodnost.

 

 

Projekt je del programskih aktivnosti mednarodnega razvojnega sodelovanja, ki ga financira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.