Terenski obisk v podporo razvoju sistema upravljanja patrulj v Srbiji

Med 12. in 16. oktobrom 2021 je v Srbiji potekal terenski obisk na področju policijskih uprav Bor, Pirot, Požarevac in Zaječar.

Dvanajst organizacijskih enot splošne, prometne in mejne policije, dva regionalna centra uprave mejne policije in štiri regionalne policijske uprave so prikazale kako pri njih poteka uvajanje sistema za upravljanje patrulj in s kakšnimi izzivi se pri tem soočajo. Pohvalili so se lahko tudi že s konkretnimi primeri dobre prakse, ko je bil hitrejši in koordiniran odziv patrulj ključen za boljši servis državljanov in reševanje njihovih življenj. Predstavnik slovenske policije je v vseh obiskanih organizacijskih enotah srbske policije izvedel tudi svetovanje kolegom na licu mesta.

Uspešno izveden terenski obisk v omenjenih 16 organizacijskih enotah pomeni korak bližje k celostnem obravnavanju učinkovitega upravljanja patrulj na področju cele Srbije.

 

 

 

Upravljanje patrulj je pomemben del odziva policije na potrebe ljudi, ko je ogroženo njihovo življenje, njihova varnost ali premoženje, hitrost odziva pa lahko reši življenje.

 


Projekt je del programskih aktivnosti mednarodnega razvojnega sodelovanja, ki ga financira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije in ga izvajamo v sodelovanju z Ministrstvom za notranje zadeve in Policijo Republike Slovenije.

 

 

Več informacij:

Andreja Dolničar Jeraj

Programska direktorica

Center za evropsko prihodnost