ZAČETEK ZADNJEGA MODULA PROJEKTA VZPODBUJANJA PODJETNIŠTVA MED MLADIMI V ZAHODNEM BALKANU

Center za Evropsko Prihodnost je v letošnjem letu s podporo Ministrstva za Zunanje Zadeve Republike Slovenije in v  sodelovanju z GIZ Regionalno pisarno v Sarajevu, implementiral projekt ‘WB6 Startup Academy’. Osrednji namen projekta je opolnomočiti inovativne mlade podjetnike iz vseh šestih držav Zahodnega Balkana, okrepitev njihovega znanja in povečanje priložnosti za realizacijo njihove poslovne ideje.

Zadnji modul projekta se je začel v Ljubljani dvajsetega maja v ABC Pospeševalniku. 25 mladih, ki predstavljajo 15 podjetniških idej iz šestih držav Zahodnega Balkana, se je sestalo s Poslovnimi Angeli Slovenije, kjer je 5 najboljših prejelo priložnost za predstavitev svoje ideje pred investitorji. Ivmax, Marleq, ELS Development, Blocknify in Tratics so dobro izkoristili svojih 6 minut za predstavitev svojih inovativnih idej. Investitorji so podali svoje komentarje in predloge, ki bodo podjetnikom omogočili nadaljnji razvoj in izboljšavo njihovih konceptov.

Skupina podjetnikov bo aktivnosti nadaljevala v Mariboru, kjer bo med 21. In 22. majem potekala mednarodna konferenca Podim. Slednja predstavlja največjo konferenco v regiji za start-upe, investitorje in ostale eksperte. Mladi podjetniki bodo svoje ideje lahko predstavili na dogodku, priložnost bodo lahko izkoristili za iskanje potencialnih partnerjev oziroma investitorjev in se hkrati naučili veliko novih veščin ob sodelovanju v raznolikih predavanjih svetovno znanih ekspertov. Eden izmed glavnih razsežnosti celotne delavnice je tudi medsebojno sodelovanje, saj se mladi v regiji pogosto srečujejo s podobnimi izzivi.

Projekt je del aktivnosti, ki jih preko Mednarodnega razvojnega sodelovanja Slovenije financira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.

 

 

 

WB6 Startup Academy Ljubljana-Maribor