Predsednik Pahor je podelil nagrado za najbolj globalno odgovorno idejo Veroniki Rožmanc za projekt OLI

 

V okviru projekta ‘Globalna odgovornost za prihodnost’, v katerem sodelujejo Center za evropsko prihodnost, podjetniški “peskovnik” Ustvarjalnik in nevladne organizacije: Forum za enakopravni razvoj, platformo SLOGA in društvom HUMANITAS, je v včeraj v ponedeljek 9. septembra v predsedniški palači pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja potekal zaključni dogodek projekta. Dogodek je del konference, ki jo Ustvarjalnik organizira že 8. leto zapored, in na kateri predsednik Republike Slovenije podelil naziv “Naj mladinski startup 2019”.

Letošnja nagrajenka je enaindvajsetletna študentka grafičnega oblikovanja Naravoslovnotehnične fakultete Univerze v Ljubljani Veronika Rožmanc, ki je prejela nagrado za multifunkcijski šotor v obliki kita, Oli. Poleg te nagrade je Veronika Rožmanc prejela tudi nagrado za »Najbolj globalno odgovorno idejo«, ki nagrajuje mlade podjetnike za globalno boljše podjetništvo z vključevanjem trajnostnega načina življenja vključno s spoštovanjem človekovih pravic, enakosti spolov, spodbujanjem kulture miru in nenasilja, državljanstva sveta ter spoštovanjem kulturne raznolikosti.

Projekt Globalna odgovornost za prihodnost sta finančno podprla Evropska mreža za globalno učenje-GENE in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije v okviru mednarodnega razvojnega sodelovanja.