SPOROČILO ZA JAVNOST: Slovenska podpora Srbiji pri krepitvi zmogljivosti upravljanja patrulj v polnem zamahu

S sestankom in uvodno delavnico 5.9.2019 so se pričele terenske aktivnosti v Srbiji v okviru razvojne pomoči Republike Slovenije, ki so usmerjene v krepitev upravljanja patrulj in učinkovito odzivanje na potrebe ljudi, ko je potrebno posredovanje policije. Gre za reforme področja svobode in varnosti, ki je za Srbijo pomembna tudi z vidika vstopanja v EU (poglavje 24). Cilj je nadgraditi odziv in koordinacijo patrulj in organizacijskih enot in okrepiti učinkovito odzivanje policije na vsakokratne aktualne razmere, posebej še v zvezi z migracijami ter tako povečati varnost in zaščito človekovih pravic. Ob tem projekt prispeva k graditvi tako človeških kot tehničnih zmogljivosti.

Pomembnost projekta sta obe strani potrdili z udeležbo saj so se na srečanju zbrali visokih predstavniki iz vseh pristojnosti dela policije. Postavili so dobre temelje za prihodnje delo v tem letu, ki se bo nadaljevalo 16.-20.9.2019  z izvedbo terenske analize stanja in potreb v različnih organizacijskih enotah. Naslednjo aktivnost bo predstavljal študijski obisk srbskih predstavnikov v Sloveniji, skozi katerega bodo lahko na terenu in skozi primere spoznali, kako poteka upravljanje patrulj v Sloveniji in kako se pri tem uporablja informacijsko-telekomunikacijska oprema.

Projekt je del programskih aktivnosti, ki se izvajajo v sodelovanju z Ministrstvom za notranje zadeve/ Policijo Republike Slovenije in podjetjem CVS Mobile, financira pa jih Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije iz sredstev za mednarodno razvojno sodelovanje.

 

Več informacij:

Andreja Dolničar Jeraj

Center za evropsko prihodnost

cep@cep.si

Slovenian support to Serbia in strengthening capacities for management of patrols in full swing

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube