Tretje srečanje mladih podjetnikov, tokrat v Prištini

Center za evropsko prihodnost v letošnjem letu s podporo Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije in v sodelovanju z regionalno pisarno GIZ v Sarajevu izjava projekt, katerega glavni namen je opolnomočiti inovativne mlade podjetnike z vseh šestih držav Zahodnega Balkana, da okrepijo svoje znanje, povezave ter povečajo možnosti za uresničitev svoje poslovne ideje.

Spodbujanje podjetništva med mladimi v regiji ZB ima številne in raznolike vplive, ne le na podjetnika vključenega v program, ampak tudi širše. Mladi na delavnicah dobijo različna nova znanja, veščine, poznanstva z vodilnimi mednarodnimi strokovnjaki, spoznavajo somišljenike iz regije, ki se srečujejo s podobnimi izzivi, spoznavajo akterje inovativnega okolja različnih držav in se skozi celoten proces pripravljajo na predstavitev pred investitorji, ki bo potekala na zadnjem srečanju – meseca maja v Ljubljani in na mednarodni konferenci PODIM v Mariboru.

Prvi dve delavnici sta potekali marca v Tirani in Nikšiću, kjer so se mladi spoznali z osnovnimi principi iskanja investitorjev, priprave poslovnih načrtov in skrbi za finančni vidik poslovanja.

Tokratna delavnica, tretja po vrsti, bo 24. in 25. aprila potekala v Prištini, kjer je skupnost zagonskih podjetij precej dobro razvita in zelo močna. Večina časa bo namenjena prodaji in iskanju najbolj primernih in učinkovitih marketinških orodij, ki se zelo hitro razvijajo in spreminjajo. Skupini 17ih mladih podjetnikov se bodo tokrat pridružili štirje izkušeni strokovnjaki – iz Slovenije bo izkušnje predstavil Grega Potokar iz ABC pospeševalnika, svoj čas pa bodo mladim namenili še Selma Prodanovic, Adrian Zettl-Singh in Nedim Tarakcija. Vsi štirje imajo bogate podjetniške izkušnje, so na tak ali drugačen način povezani z regijo in zagovarjajo princip širokega sodelovanja.

Project is part of the activities that are through the Slovenia’s Development Cooperation financed by the Ministry of Foreign Affairs of Slovenia.