Vladni komunikatorji bodo v Portorožu nadgrajevali veščine digitalnega komuniciranja

European Digital Diplomacy Exchange Trainin

(21. – 24. marec 2023, Portorož, Slovenija)

Nestabilni in negotovi časi v katerih živimo sedaj, zahtevajo učinkovito in zaupanja vredno komunikacijo s strani vlad in drugih uradnih institucij. Zaposleni v teh institucijah so pod ogromnimi pritiski, saj morajo v izrednih razmerah komunicirajo različne politike in iniciative, hkrati pa tekmovati s poplavo misinformacij in dezinformacij. Digitalne kompetence ter strateško razmišljanje so nedvomno postali ključni element vladnega komuniciranja.

V sklopu projekta European Digital Diplomacy Exchange bomo tudi letos izvedli 4-dnevno izobraževanje za vladne komunikatorje na katerem bodo ti nadgrajevali svoje veščine digitalnega komuniciranja. Udeleženci iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Kanade, Češke, Estonije, Gruzije, Kosova, Latvije, Litve, Severne Makedonije, Moldavije, Črne gore, Romunije, Srbije, Slovaške, Slovenije in Ukrajine se nam bodo pridružili v Portorožu med 21. in 24. marcem.

Tema tokratnega usposabljanja bo ‘Prenos prakse v strategijo, strukture in sisteme’ (Turning Practice into Strategy, Structures, and Systems). Z udeleženci, večina izmed njih se je izobraževanj v sklopu projekta že udeležila, bomo tokrat ugotavljali kako veščine, ki so jih pridobili na prejšnjih delavnicah, prenesti v politike, protokole in postopke za institucionalno okolje v katerem lahko gojimo boljše digitalne komunikacijska prakse. Izobraževanje bo sestavljeno iz teoretičnega dela, kjer bodo udeležencem predavali strokovnjaki iz področja, ter praktičnega dela na katerem bodo udeleženci aplicirali na novo pridobljeno znanje ter iskali oprijemljive ter izvedljive rešitve za ministrstva na katerih so zaposleni.

Projekt je rezultat sodelovanja med Ameriškim zunanjim ministrstvom (U.S. Department of State), veleposlaništvom ZDA v Sloveniji in Centra za evropsko prihodnost.

Projekt je del programskih aktivnosti mednarodnega razvojnega sodelovanja, ki ga financira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]