Z makedonskim notranjim ministrom Spasovskim o finančnih preiskavah

Ob robu medsektorske delavnice na visokem nivoju posvečene finančnim preiskavam, se je 18. maja 2018 minister za notranje zadeve Republike Makedonije Oliver Spasovski sestal s slovensko delegacijo, ki so jo sestavljali direktor Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Majhenič, vodja Specializiranega državnega tožilstva Harij Furlan in programska direktorica na Centru za evropsko prihodnost Andreja Dolničar Jeraj. Vodja sektorja za IPA in skupnostne programe Sasko Kocev ter svetovalec ministra Veton Kranlievski sta se prav tako pridružila sestanku.

Na sestanku je beseda tekla o rezultatih delavnice in izkušnjah Slovenije pri spremembah zakonodaje in implementaciji finančnih preiskav. Ker je notranje ministrstvo vodja projekta razvojnega sodelovanja s strani Makedonije, je bilo predlagano, da Minister Spasovski gosti jesensko medsektorsko srečanje in predvidi prihodnje aktivnosti razvojnega sodelovanja v prihajajočem programskem obdobju.

Projekt je del programskih aktivnosti, ki jih financira Ministrstvo za zunanje zadeve iz sredstev za mednarodno razvojno sodelovanje.