Vzpostavljen medresorski dialog v Črni gori za oblikovanje sistema javnih storitev, ki se izvajajo s helikopterskimi operacijami

Od 18. do 19. junija 2020 so v Črni gori potekale delavnica in sestanki z namenom vzpostavitve medresorskega dialoga, potrebnega za oblikovanje strateških odločitev in dolgoročnega načrta, s pomočjo katerih bo Črna gora sisteme javnih storitev, ki se izvajajo s helikopterskimi operacijami, uskladila s standardi EU.

Namen obiska – spodbujanje medresorskega dialoga v Črni gori za vzpostavitev helikopterske službe nujne medicinske pomoči (HNMP) in helikopterskih policijskih operacij (HPO) – je bil dosežen, saj je bil med obiskom osnovan predlog dokumenta na 55 straneh, namenjen oblikovanju načrta in strategije za razvoj sistema javnih storitev, ki se izvajajo s helikopterskimi operacijami, s poudarkom na helikopterski nujni medicinski službi (HNMP) in helikopterskim policijskim operacijam (HPO) in s tem na vlogi Direktorata letalskih enot Črne gore in drugih organizacijskih enot javne uprave Črne gore vključenih v ta sistem.

 

Projekt je del programskih aktivnosti mednarodnega razvojnega sodelovanja, ki ga financira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije in ga izvajamo v sodelovanju z Ministrstvom za notranje zadeve, Ministrstvom za zdravje in Policijo Republike Slovenije.

 

Več informacij:

Andreja Dolničar Jeraj

Programska direktorica

Center za evropsko prihodnost

 

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube