Tudi v obdobju 2019-2020 slovenska razvojna pomoč Severni Makedoniji na področju finančnih preiskav

V letih 2019 – 2020 se nadaljuje delo, ki se je v prejšnjih dveh letih pričelo s slovensko razvojno pomočjo na področju krepitve zmogljivosti Severne Makedonije pri izvajanju finančnih preiskav in odvzemov nezakonite pridobljene premoženjske koristi in premoženja nezakonitega izvora.

Poleg izpolnjevanja kriterijev za vstop Severne Makedonije v EU, je to področje pomembno tudi za preprečevanje organiziranega kriminala in delovanja pravne države, ki pomeni ugodno okolje za razvoj gospodarstva in povečanje tujih naložb. Z odvzemom premoženja storilcem kaznivih dejanj preprečimo njihovo nadaljnje izvajanje kriminala in jim damo jasno sporočilo, da se kriminal ne izplača. V Skopju so med 25. in 27.2.2019 potekali pogovori z makedonskimi deležniki o podrobnostih izvedbe aktivnosti v smeri izboljšanja makedonskega sistema finančnih preiskav, ki jih bomo izpeljali v obdobju 2019-2020.

Projekt je del programskih aktivnosti, ki jih izvajamo v sodelovanju  s Specializiranim državnim tožilstvom in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije/Policijo Republike Slovenije, financira pa jih Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije iz sredstev za mednarodno razvojno sodelovanje.

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube