Opolnomočenje namibijskega mirovnega osebja: Uspešen zaključek usposabljanja trenerjev (Training of Trainers) v Windhoeku

Med 8. in 12. januarjem je POTC izvedel svojo prvo usposabljanje v letu 2024: Usposabljanje trenerjev (Training of Trainers – ToT) v Windhoeku v Namibiji. Usposabljanje je rezultiralo z izboljšanjem trenerskih sposobnosti 18 namibijskih posameznikov, ki so ali bodo vključeni v misije mednarodnega kriznega upravljanja in usposabljanje namibijskega nacionalnega osebja iz različnih področij. Center za izobraževanje in usposabljanje za napotitev v mirovne operacije in misije (POTC) je usposabljanje organiziral v sodelovanju z Namibijskim mednarodnim ženskim mirovnim centrom (NIWPC) ob podpori pobude Evropske unije za civilno usposabljanje (EUCTI).

Udeleženci so se na usposabljanju seznanili s praktično uporabo teorij učenja, kar je izboljšalo njihovo sposobnost izvajanja učinkovitih usposabljanj. Na tečaju so udeleženci izpopolnili svoje spretnosti pri oblikovanju usposabljanj, ki so zanimivi za udeležence, sodelovali pri refleksiji, da bi bolje razumeli svoje edinstvene stile usposabljanja, in izboljšali svoje sposobnosti predajanja znanja.

Ekipa POTC in inštruktorji se iskreno zahvaljujejo za toplo dobrodošlico, ki so jo izkazali naši namibijski gostitelji in udeleženci. Gostoljubje, ki smo ga bili deležni, je usposabljanju dodalo edinstveno in bogato razsežnost ter ustvarilo vzdušje, ugodno za produktivno učenje in sodelovanje.

Organizatorji pričakujejo uspeh udeležencev in upajo na nadaljnje sodelovanje na različnih področjih, ki bo prispevalo k prizadevanjem za svetovni mir in varnost, ter na razvoj možnosti usposabljanja v Namibiji s strani lokalnih inštruktorjev. POTC verjame, da bodo spretnosti in znanja, ki jih bodo pridobili udeleženci, nedvomno prispevali k izboljšanju zmogljivosti namibijskega osebja. Organizatorji se veselijo pozitivnih rezultatov tega sodelovanja, ki bodo spodbujali dediščino sodelovanja in medsebojnega razumevanja med Slovenijo, Evropsko unijo in Namibijo.

Fotografije s konference so na voljo na spletnem mestu Flickr: ToT Namibia 2024

Če želite več informacij o usposabljanju in še več, nam lahko sledite v družabnih medijih: LinkedIn •  X/Twitter  Facebook